diumenge, 24 d’abril del 2011

“Flow” (Fluir)

“Flow” és un concepte procedent de la psicologia que podem traduir per fluir. Aquest terme va ser originalment proposat per Mihály Csíkszentmihályi, ha sigut àmpliament acceptat i aplicat a diversos camps.
Es tracta d’un estat mental en el qual la persona està totalment immersa en una activitat, hi té tota l’energia posada per tal de dur-la a terme. La persona concentra tota la seva motivació, actuació i capacitats per realitzar-la, ja que n’obté una sensació de plenitud i de realització que podem anomenar felicitat. És una felicitat que prové de satisfacció de aconseguir quelcom que no és gratuït, sinó que s’ha guanyat gràcies a les capacitats pròpies i l’esforç.

No obstant, no es tracta d’un esforç ardu o desagraït, sinó positiu en tot moment, ple d’energia i alineat amb la tasca que s’està realitzant. De manera que la persona se sent alegre, feliç, i fins i tot captiva de l’activitat mentre l’està realitzant. Ja que, en el moment en què es viu aquest estat, la persona viu exclusivament en els segons que conformen el present. Ara bé, un cop finalitzada l’activitat, apareix la consciència de l’experiència viscuda i la satisfacció es fa patent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada